Новини

Використовуйте воду відповідально:  поради як не витрачати воду безвідповідально

 

Солона вода складає понад 97% води на планеті. Дві третини прісної води потрапляють у льодовики та полярні крижані шапки, а більша частина решти третьої частини йде  — у ґрунти  чи  знаходиться у підземних водоносних горизонтах. Висновок: для живих істот є дуже мало води на планеті.

 

Майже 800 мільйонів людей не мають доступу до питної води, а майже 4 мільярди живуть під водним стресом щонайменше один місяць у році. З цих людей майже 1 мільярд проживає в найбідніших регіонах Індії, а ще 900 мільйонів — в найбідніших регіонах Китаю.

ЗБІЛЬШЕННЯ  ВИКОРИСТАННЯ ПРОМИСЛОВОЇ  І ВОДИ ДЛЯ ДОМОГОСПОДАРСТВ

Міжнародні організації оцінюють, що загальний попит на воду до 2050 року подвоїться через зростаючий попит на воду в промисловості та сільському господарстві, а також зростання внутрішнього споживання, викликане масовою міграцією із сільської місцевості до міст. Сьогодні в містах проживає 3,9 мільярда людей; до 2030 року це число складе 5 мільярдів. Ось чому всі ми повинні відповідально вживати воду та вивчати звички, які зменшують споживання води, як-от:
ЯК ВИКОРИСТОВАТИ ВОДУ ПРАВИЛЬНО ТА ОЩАДЛИВО?

Завдяки цим простим звичкам ми зможемо значно зменшити споживання води, а також правильно використовувати воду:

 

Періодично оглядайте водопровідні крани, водопровідні труби та трубопроводи, як у приміщенні, так і поза нашими будинками, щоб не допустити протікання.

 

Використовуйте системи водозбору дощової води для збору води для використання у ванній кімнаті або для поливу рослин …

 

Зазвичай вода котра йде з під крану не дуже гаряча, можно викристовувати цю воду, що витікає до прийняття вани або душу для інших цілей.

 

Встановіть економну фурнітуру для ванної. Якщо ваша цистерна не екологічна та не економічна, опустіть у неї пляшку, наповнену піском, це зможе зекономити багато води.

 

Не використовуйте туалет як контейнер для сміття: кожен злив туалетного баку становить від 6 до 10 літрів води.

 

Встановіть аератори на ваші крани, щоб змішати потік води з повітрям, економлячи до 40% води.

 

Накрийте басейни, коли вони не використовуються для зменшення випаровування води.

 

Мити транспортні засоби в приміщеннях, призначених для цієї мети.

 

Вже багато років компанії та установи досліджують та впроваджують життєво важливі технологічні досягнення та рішення  для досягнення раціонального споживання води як у промисловості , так і у домашньому споживанні ринку.  Але стале споживання — це відповідальність кожного з нас, тому варто памятати про це, що кожен з нас може зробити планету більш примабливішою для життя просто закривши кран.

Як сказав Джон Фіцджеральд Кеннеді, «кожен, хто зможе вирішити проблеми з водою, буде гідний двох Нобелівських премій – однієї за мир і однієї  в галузі  науки».

ecology