Новини

Кому необхідно отримувати декларацію на відходи?

Дане питання виникає дуже часто спробуємо роз`яснити його у цій статі.

Багато субєктів господарювання вважають, що якщо в них є договір на вивіз сміття або його утилізацію то декларація на відходи йому не потрібна але це не так.

Відповідно до Закону України «Про відходи» Декларацію про відходи (далі — Декларація), щороку, подають суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність яких пов`язана з утворенням відходів (побутових, органічних, промислових, хімічних і т.д.), а точніше призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів в межах від 50 до 1000.

Визначити показник загально утворення відходів для розуміння чи необхідно подавати Декларацію підприємству достатньо легко, необхідно визначити клас небезпеки кожного відходу, що утворює підприємства та вага у тонах, й скористатись наступною формулою:

Пзув = 5000 × Т1 + 500 × Т2 + 50 × Т3 + 1 × Т4

де Т1, Т2, Т3, Т4 — це загальна вага у тонах відходів 1, 2, 3, 4 класу небезпеки.

Тобто підприємства усіх форм власності у яких в ході діяльності утворюються відходи, та відсутнє подальше чи специфічне поводження з відходами, а Показник загального утворення (Пзув) знаходиться у межах від 50 до 1000 зобов’язанні щороку подавати Декларацію у порядку встановленим законодавством.

Форма та порядок подання Декларації зазначені в Постанові Кабінету міністрів України від 18 лютого 2016 року №118 «Про затвердження Порядку подання декларації про відходи та її форми»

ТОВ «Автоекоприлад» надає послуги з розробки, супроводу та реєстрації Декларацій про відходи відповідно до норм чинного законодавства України.

Більш детальная інформація на нашій сторінці, для замовлення звертайтесь за телефонами: (044) 425-48-95; (097) 261-33-75

Декларація про відходи

Декларація про відходи