Новини

Яка найгарячіша країна світу?

На хвилі новин про те, що Європа пережила всі свої десятки найгарячіших років з початку межі століття, стає зрозуміліше, ніж будь-коли, що тут можуть залишитися техногенні зміни клімату. Звичайно, хоча літо минулого року, можливо, було найгарячішим, що коли-небудь переживала Європа, важливо пам’ятати, що на планеті є набагато гарячіші країни, які значно відчутно відчують наслідки походу в умовах глобальної температури.

 

sun3

 

Що стосується визначення того, хто очолює список  найгарячішоі країни, на це важко відповісти. Чи перемагає найгарячіша температура, що коли-небудь колись за день? Якщо деякі міста та регіони гарячіші за інші, як це впливає на те яка країна наягарячіша. Намагатися звузити список потенційних кандидатів — справа хитра, враховуючи різноманітність та обсяг критеріїв, які потенційно можуть впливати на рішення.

 

Щоб усунути плутанину, наступний перелік складено на основі середніх температур, зафіксованих у країні протягом року. Беручи цю міру як нашу міру, ось короткий список із п’яти найгарячіших країн світу для тих, хто коли-небудь задумувався над цим питанням, але не зміг знайти остаточну відповідь.

Нижче представлений список із 5ти найгарячіших країн світу :

5) Бахрейн

 

Крихітне королівство Бахрейн на Близькому Сході займає п’яте місце в списку, із середньою літньою температурою 33 ° C та середньою зимовою — 17 ° C. Однак у спекотніші дні температура  може підніматися вище 40 ° C, що робить її неприємно гарячим місцем для проживання в літні місяці.

 

4) В’єтнам

 

З середньою літньою температурою в 33 ° C В’єтнам від Бахрейна мало чим відокремити — поки не настане зима. Саме тоді термометр в середньому опуститься до 25 ° С, що спричинило надодження сухого тепла, що вплинуло на Європу минулого року. І навпаки, літо в цій країні південно-східної Азії примітно своїми тропічними мусонами та сильними опадами.

 

sun2

 

3) Об’єднані Арабські Емірати

 

Ще одна країна з Близького Сходу підкрадається до В’єтнаму на фінішному місці з високою середньою літньою температурою (37 ° C), але нижчою середньою зимовою (20 ° C). Звичайно, літні місяці, як правило, набагато перевищують зимові, тому ОАЕ — явний переможець за бронзову медальну позицію.

 

2) Ботсвана

 

Якщо пустеля Калахарі охоплює близько 70% території Ботсвани, не важко зрозуміти, чому ця маленька африканська країна страждає від середніх літніх температур  40 ° C, а зимових 25 ° C. Веселий факт: місцеве сленгове слово для ботсвананської «пули»  назва валюти   перекладається як « хай буде дощ».

 

1) Катар

 

З середньою літньою температурою в неймовірні 42 ° C неважко зрозуміти, чому невелика країна Катару на Близькому Сході є найвищою у списку найгарячіших країн світу. Хоча взимку доволі прохолодно — в середньому трохи більше 20 ° C — ці місяці закінчуються ледь після їх початку. Недарма FIFA планує перенести Кубок світу, щоб уникнути цієї задушливої ​​спеки.

Яка найгарячіша країна світу?

Яка найгарячіша країна світу?