Новини

 

Проблеми навколишнього середовища.

Наше оточення постійно змінюється. Не можна цього заперечувати. Однак, як змінюється наше середовище, так і зростає потреба все більше усвідомлювати проблеми, які його оточують. Массовий приплив стихійних лих, періодів зміни клімата потепління та похолодання, різних типів погодних ситуацій та багато іншого, людям необхідно усвідомлювати, з якими типами екологічних проблем стикається наша планета.

 

Глобальне потепління стало беззаперечним фактом щодо нашої нинішньої життєдіяльності; наша планета прогрівається, і ми, безумовно, є частиною проблеми. Однак це не єдина екологічна проблема, яка повинна нас турбувати. У всьому світі люди щодня стикаються з безліччю нових та складних екологічних проблем. Деякі з них невеликі і зачіпають лише декілька екосистем, а інші кардинально змінюють ландшафт того, що ми вже знаємо.

 

Наша планета знаходиться на межі важкої екологічної кризи. Нинішні екологічні проблеми роблять нас уразливими до катастроф та трагедій, зараз і в майбутньому. Ми перебуваємо наразі в надзвичайній ситуації нашої планети, і навколо нас накопичуються екологічні проблеми. Якщо ми не вирішимо різні питання розсудливо і серйозно, ми неодмінно приречені на катастрофу. Поточні екологічні проблеми потребують невідкладної уваги.

 

ecolo23

 

Основні поточні екологічні проблеми:

 

  1. Забруднення: Забруднення повітря, води та ґрунту потребує відновлення, що може зайняти мільйонів років. Промисловість та вихлопи автомобілів — забруднювачі номер один. Важкі метали, нітрати та пластик — токсини, що причиняють за забруднення. У той час як забруднення води спричиняється розливом нафти, кислотними дощами, міським стіком; забруднення повітря спричиняється різними газами та токсинами, що виділяються промисловими галузями та фабриками, і спалюванням органічного палива; Забруднення грунту в основному викликається промисловими відходами, які позбавляють грунт багатьох необхідних поживних речовин .

 

  1. Глобальне потепління: Зміна клімату таке як глобальне потепління є результатом діяльності людини такі як викиди парникових газів. Глобальне потепління призводить до підвищення температури океанів і земної поверхні, що спричиняє танення полярних крижаних шапок, підвищення рівня моря, а також неприродні структури опадів, такі як спалахи, надмірних снігопадів або опустелення.

 

  1. Перенаселення: Населення планети досягає нестійких рівнів, оскільки стикається з дефіцитом таких ресурсів, як вода, паливо та продукти харчування. Стрімкий рост населення в менш розвинених та країнах, і країнах що розвиваються, напружує і без того дефіцитні ресурси. Інтенсивне сільське господарство практикується для виробництва харчових продуктів, що завдають шкоди навколишньому середовищу за рахунок використання хімічних добрив, пестицидів та інсектицидів. Перенаселення є однією з найважливіших поточних екологічних проблем.

 

  1. Виснаження природних ресурсів: Виснаження природних ресурсів є ще однією важливою актуальною екологічною проблемою. Витрата викопного палива призводить до викиду парникових газів, що відповідає за глобальне потепління та зміни клімату. В усьому світі люди докладають зусиль для переходу на такі відновлювальні джерела енергії, як сонячна, вітряна, біогазова та геотермальна енергія. Витрати на встановлення інфраструктури та утримання цих джерел в останні роки скоротилися.

 

 

  1. Утилізація відходів: Надмірне споживання ресурсів та створення пластмас створюють глобальну кризу утилізації відходів. Розвинені країни відомі тим, що виробляють надмірну кількість відходів або сміття та скидають свої відходи в океани, і, менш розвинені країни. Утилізація ядерних відходів має величезну небезпеку для здоров’я. Пластик, фастфуд, упаковка та дешеві електронні відходи загрожують добробуту людини. Утилізація відходів є однією з актуальних екологічних проблем.

 

  1. Зміна клімату: Зміна клімату — ще одна екологічна проблема, що виникла в останні пару десятиліть. Це відбувається через зростання глобального потепління, яке відбувається через підвищення температури атмосфери шляхом спалювання викопного палива та викиду шкідливих газів у галузях промисловості. Зміни клімату мають різні шкідливі наслідки, але не обмежуються таненням полярного льоду, зміною пір року, появою нових захворювань, частим явищем повеней та зміною загального погодного сценарію.

ecology

  1. Втрата біорізноманіття: діяльність людини призводить до вимирання видів і середовищ існування та втрати біорізноманіття. Екосистеми, на які потребували вдосконалення мільйони років, загрожує небезпека, коли будь-яка популяція видів зменшується. Баланс природних процесів, таких як запилення, має вирішальне значення для виживання екосистеми, а діяльність людини загрожує тим же. Інший приклад — знищення коралових рифів у різних океанах, які підтримують багате морське життя.

 

  1. Вирубка лісів: наші ліси — це природні раковини вуглекислого газу які виробляють свіжий кисень, а також допомагають регулювати температуру та кількість опадів. Вирубка лісів просто означає очищення зеленого покриву і надання цієї землі доступною для житлових, промислових або комерційних цілей. Також це призводить до зникнення певних видів тварин, що мешкають у лісах.

 

 

  1. Закислення океану: це прямий вплив надмірного виробництва CO2. 25% СО2, що виробляється людиною. Кислотність океану зросла за останні 250 років, але до 2100 року вона може збільшитись на 150%. Основний вплив на молюсків і планктон так само, як і остеопороз людини.

 

  1. Виснаження озонового шару: озоновий шар — це невидимий шар захисту навколо планети, який захищає нас від шкідливих променів сонця. Виснаження найважливішого озонового шару атмосфери пояснюється забрудненням, спричиненим хлором та бромідом, що містяться в хлорфлоровуглеці (CFC). Як тільки ці токсичні гази потрапляють у верхню атмосферу, вони викликають діру в озоновому шарі, найбільша з яких знаходиться над Антарктикою. CFC заборонено в багатьох галузях промисловості та споживчих товарів. Озоновий шар цінний тим, що запобігає потраплянню шкідливого УФ-випромінювання до землі. Це одна з найважливіших екологічних проблем.

 

ecology12

  1. Кислотний дощ: Кислотний дощ виникає через наявність певних забруднюючих речовин в атмосфері. Кислотний дощ може бути викликаний спалюванням викопного палива або виверженням вулканів або гнилою рослинністю, яка виділяє в атмосферу діоксид сірки та оксиди азоту. Кислотні дощі — відома екологічна проблема, яка може серйозно вплинути на здоров’я людини, дику природу та водні види.

 

  1. Забруднення води: чиста питна вода стає рідкісним товаром. Вода стає економічним та політичним питанням, коли людське населення бореться за цей ресурс. Один із запропонованих варіантів — використання процесу знесолення. Промисловий розвиток заповнює наші річкові моря та океани токсичними забруднювачами, які є головною загрозою для здоров’я людини.

 

  1. Стихійний ріст міст за рахунок сільського населення: міське розповсюдження стосується міграції населення з міських районів високої щільності до сільської місцевості низької щільності, що призводить до поширення міста на все більше сільських земель. Поширення міст призводить до деградації земель, збільшення руху транспорту, екологічних проблем та охорони здоров’я. Постійно зростаючий попит на землю витісняє природне середовище, що складається з флори та фауни, замість того, щоб відновлювати та берегти її.

 

14: Питання громадського здоров’я: Сучасні екологічні проблеми становлять велику небезпеку для здоров’я людей та тварин. Брудна вода є найбільшим ризиком для здоров’я у світі та створює загрозу якості життя та здоров’ю населення. Стікання до річок несе токсини, хімічні речовини та організми, що переносять хвороби. Забруднювачі викликають респіраторні захворювання, такі як астма та серцево-судинні проблеми. Високі температури сприяють поширенню таких інфекційних захворювань, як Денге.

 

  1. Генетична інженерія: Генетична модифікація їжі з використанням біотехнологій називається генетичною інженерією. Генетична модифікація їжі призводить до збільшення токсинів та захворювань, оскільки гени алергічної рослини можуть переноситися на цільову рослину. Генетично модифіковані культури можуть спричинити серйозні екологічні проблеми, оскільки сконструйований ген може виявитися токсичним для дикої природи. Ще один недолік полягає в тому, що посилене використання токсинів для виготовлення рослини, стійкого до комах, може спричинити стійкість організмів до антибіотиків.

oceanpic

Потреба у змінах у нашому щоденному житті та заходах урядів країн зростає. Тому що так багато різних факторів грає; голосування, державні питання, бажання дотримуватися рутини, багато людей не вважають, що те, що вони роблять, вплине на майбутні покоління. Якщо люди продовжуватимуть рухатися вперед настільки шкідливим шляхом у майбутнє, то майбутнього розглядати не буде. Хоча це правда, що фізично ми не можемо зупинити озоновий шар від витончення (а вчених все ще виникає труднощів з’ясувати, що саме його спричиняє), є ще дуже багато речей, які ми можемо зробити, щоб суттєво знизити , що ми вже знаємо. Підвищуючи поінформованість у вашій місцевій громаді та у ваших родинах щодо цих проблем, ви можете допомогти зробити внесок у більш екологічне та доброзичливе місце для вас.